IMDb NEDİR, IMDb ONAYLI HESAP (PROFİL) AÇMAK

 IMDb nedir ?

IMDb, “Internet Movie Database” yani “internet film veri tabanı” ifadesinin kısaltmasıdır. Dünya genelindeki binlerce filmi, belgeseli, diziyi ve bu yapımların oyuncularını listeleyen bir veri sitesidir. IMDb puanlama sistemi, filmleri, dizileri ya da oyuncuları beğenilme oranlarına göre puanlar ve derecelendirir. Site üzerinde en çok izlenen film ya da diziler, top oyuncular biri kategoriler de vardır. Böylece kullanıcılar izlemek istedikleri filmleri, dizileri ya da belgeselleri kolaylıklar sınıflandırabilir. Sitede ayrıca, yapımlarla ilgili oyuncu kadrosundan yapım ekibine, biyografilerden özetlere, ilginç bilgilerden eleştirilere kadar farklı bilgiler de vardır. IMDb, ilk kurulduğunda sinemaseverler tarafından yönetilmiştir. Günümüzde e-ticaret devi Amazon'un alt kuruluşu olan “IMDb.com Inc.” bünyesindedir.

 

 

 

  IMDb Sanatçı Profili Nasıl Açılır?

IMDb, bir film izlemeden önce mutlaka puanına bakılan bir platformdur. Dünyanın en büyük sinema bilgi kaynağı olma özelliği taşıyan IMDb, kullanıcıların, filmlerdeki sanatçıların profillerini görmelerini de sağlar. Peki, IMDb sanatçı profili nasıl açılır?

IMDb üye olmak ve IMDb hesabı açmak aslında son derece kolaydır. Birkaç adımda IMDB sanatçı profili açılabilir. İşte IMDb sanatçı profili açmak için yapılması gerekenler…

 IMDb Profil Açmak

 Öncelikle IMDb sitesinde üyelik kaydı oluşturun.

Arama bölümünden, profilin ekleneceği filmi bulun.

 Film listesinden en alttaki “Contribute to this page” alanından “Edit page” butonuna tıklayın.

 Ardından “Cast” bölümünde “Add 1 credit” seçeneğini seçin.

 Daha sonra sayfanın en altındaki “Conti nue” butonuna tıklayın.

 Açılan alanda “Actor” ya da “Actress” seçeneğini seçin.

 “Name” bölümüne tıklayınca çıkan listenin en altındaki “Result not shown” yazısına tıklayın.

 Ardından altta açılan bölümde “Warning” tikini ve en alttaki “This is a different” tikini işaretleyin.

 Daha sonra sayfanın yukarısındaki “sağ” oklu bölüme tıklayarak, hangi bölümde oynadığınızı seçin.

 “Karakter” ismini yazdıktan sonra bu bölüm yeşil olacaktır.

 Son olarak “Submit these updates” ifadesine tıklayarak, formu gönderin.

 IMDb’de sanatçı profili açma işlemi sonrası form, birkaç gün içinde onaylanacaktır. Onay süreci bazen birkaç saat bile sürebiliyor.

 

 

 IMDb Sanatçı Profili Açma Koşulları?

  IMDb üyelik sistemi herkese açıktır. Ücretli ya da ücretsiz üyelik seçenekleri vardır. Ücretli üyeler ayrıcalıklıdır. Bu üyeler, “Proimdb” adlı ayrı bir siteyi kullanır. Kayıtlı kullanıcılar, içeriklere 1 ila 10 arasında değişen puanlama yapabilir. IMDb sanatçı profili açma koşulları arasında bir film üzerinde çalışmak, bir TV ya da web dizisinde oynamak ilk sırada geliyor. Bazı durumlarda sanatçılar IMBb üzerinde listelenebilir; eğer listelerde sanatçı profili yoksa IMDb veritabanında yer alabilirsiniz. Kariyerine yeni başlayan ya da yeni bir filmde çalışan sanatçılar muhtemelen listelerde yoktur. Bu sebeple bir yapımda rol aldıysanız IMDb sanatçı profili açabilirsiniz.

 IMDb Puanı Nedir?

IMDb puanlama sistemi, filmleri ya da dizileri puanlayan bir sistemdir. Sitenin kayıtlı kullanıcıları, izledikleri film, belgesel ya da diziye, beğeniye göre 1 ila 10 arasında puan verir. Sitede arama yapmak ya da puanlama için ücret alınmaz. Filmleri derecelendirmek, incelemek ya da yorumlamak isteyen kullanıcıları, oy vererek puanlama yapabilir. IMDb veri tabanına katkıda bulunmak isteyen kullanıcıların IMDb hesabı olması yeterlidir. Kullanıcıların derecelendirerek yaptıkları puanlamalar sonucu, genel ortalamaya göre filmin puanı belirlenir. Bu ortalama “IMDB puanı” olarak tanımlanır.

 İsabet Medya Olarak IMBd Sanatçı Profili Açıyoruz

 İsabet Medya, IMDb sanatçı profili açmak için sanatçıları destekliyor. IMDb hesabı açarak, sanatçı profili ekleme işlemlerinde İsabet Medya’nın IMDb tecrübesinden faydalanabilirsiniz. Onaylı IMDb hesabı almak için IMDb sanatçı profili oluştururken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bunun için İsabet Medya’dan destek alabilirsiniz.

 Onaylı IMDb Hesabı

Onaylı IMDb hesabı, sanatçı profili formu doldurduktan sonra bir onay işlemidir. IMDb sanatçı profili oluşturmak için gerekli şartları sağlayan sanatçılar, veri tabanında listelenebilir. IMDb kullanıcı hesabı ile önceden herhangi bir ad sayfası talep edilmemişse, onay çıkmayabilir. Ad sayfası, onaylandıktan sonra benzersiz bir URL'ye ve tanımlayıcılara sahiptir. Onaylı IMDb hesabı için İsabet Medya’dan destek alabilirsiniz.

 IMDb Sanatçı Profilinin Faydaları Nelerdir?

IMBd puanlama sistemi, film sektöründe bir kriterdir. IMDb’nin puanlama ve yorumlama sistemi sayesinde sanatçıların oynadıkları filmdeki performansları hakkında fikir edinilebilir. Sanatçı profili sayesinde kullanıcılar, izleyicilerin ya da hayranlarının puanlama imkanı vermiş olur. IMDb sanatçı profili, ayrıca, sanatçıların yeni teklifler almaları için de önemli bir kriterdir.

İMDB nedir?,İmdb sanatçı profili nasıl açılır?,imdb profil onay,İmdb sanatçı profili açma koşulları?,İmdp puanı nedir?,Onaylı imdp hesabı,İmdb sanatçı profilinin faydaları nelerdir?,İMDB HESAP AÇAN ŞİRKETLER,İMDB AÇMA FİYATLARI,İMDB AÇTIRTMAK,İMDB PROFİL AÇMA FİYATLARI,İMDB PUANINI YÜKSELTMEK,İMDB KAYIT,IMDB KAYIT YAPAN ŞİRKETLER,IMDB ONAYLI HESAP ALMAK,IMDB PROFİL HESABI AÇAN ŞİRKETLER,ONAYLI IMDB HESABI SATIN ALMAK,ONAYLI IMDB HESABI KAÇ PARA,IMDB HESABINI ONAYLATMAK KAÇ PARA,IMDB HESABI ONAYLI PROFİL,IMDB HESAP ONAYLATMA FİYATLARI,IMDB HESAP ONAYLATMA ÜCRETLERİ,IMDB HESAP ONAYLATMA KOŞULLARI,IMDB FİYATLARI,IMDB TİK ALMAK,IMDB ONAY ALMAK,IMDB ONAYI YAPAN ŞİRKETLER,IMDB DE ONAY ALAN ŞİRKETLER,IMDB PROFİL ONAYI YAPAN ŞİRKETLER,IMDB RESMİ PROFİL,IMDB ONAYLATMAK,ONAYLI IMDB PROFİL HESABI