FACEBOOK HESAP DOĞRULAMA

 

 Facebook Hesap Doğrulama Süreci

 Facebook hesap doğrulama veya Facebook mavi tik alma, hesabın veya profilin gerçek olduğunu belirten önemli bir kriterdir. Popüler kişiler, ünlü markalar, medya kuruluşları veya büyük şirketler için Facebook verified özelliği ile mavi rozet tanımlanır. İsabet Medya, sosyal medya hesapları tecrübesi ile mavi tik alma süreçlerini sizin adınıza yönetiyor. Peki, Facebook verified nedir? Facebook partner ajans hangi avantajları sunar? Facebook mavi tik alma ile ilgili birçok sorunun cevabını derlediğimiz makalemiz işinize yarayabilir!

 

Facebook Mavi Tik Alma Nedir?

Facebook mavi tik alma, kısaca “güvenilir bir profil” anlamına gelir. Bahse konu Facebook hesabının, profildeki kişi veya kuruluşa ait olduğunu simgeleyen önemli bir özelliktir. Doğrulanmış Facebook hesabı aynı zamanda hesabın Facebook şartlarına ve ilkelerine uygun olduğu ve profilin eksiksiz olarak kurgulandığı anlamına gelir. Ayrıca, hesabın veya profilin gerekli kriterleri karşılamasının yanında insanların ilgi gösterdiği bir profil olduğu da teyit edilmiş olur.

Facebook’ta mavi tik alma kriterleri çeşitli faktörlere bağlı. Facebook hesap doğrulama rozeti yoksa profilin veya kimliğin gerçek olduğunu bildirmek için farklı yöntemler de kullanılabilir. Resmi internet sitenizde Facebook profilinizi paylaşabilirsiniz. Veya doğrulanmış Instagram hesabı profilinizde veya doğrulanmış Twitter hesabı profilinizde Facebook profilinizi veya sayfanın bağlantısını verebilirsiniz. Ancak bu yöntemlerin hiçbiri doğrulanmış Facebook hesabı kadar etkili olmayacaktır. Mavi tik için gerekli Facebook kriterlerini karşılayamıyorsanız bir yerlerde hata yapıyor olabilirsiniz. Bu aşamada Facebook hesap doğrulama ajansı güvenli limanınız olabilir.

 

Facebook'ta üç farklı doğrulama türü bulunuyor: Mavi tikli profiller, mavi rozetli sayfalar ve gri rozetli sayfalar. Mavi onay işaretli profiller, herkese açık gerçek profil olduğu doğrulanan profillerdir. Onaylanmış bir Facebook profilini takip ettiğinizde gerçekten hedefinizdeki kişiyi takip ettiğinizi bilirsiniz. Mavi tikli sayfalar da benzer özelliktedir. Facebook, bu sayfaların halka açık şirket, medya şirketi veya iddia ettikleri markanın resmi sayfası olduğunu doğrulamıştır. Gri onay işaretine sahip sayfalar ise Facebook'un doğruladığı işletmelerin ve kuruluşların gerçek ve kim olduklarını belirtir. Örneğin, bir hayır kurumu gri onay işaretine sahiptir.

 

Doğrulanmış Facebook Hesabı İçin Ne Gerekiyor?

Doğrulanmış Facebook hesabı veya mavi doğrulama rozeti talep etmek için Facebook sayfanız veya profiliniz, Facebook hizmet şartlarına uymalıdır. İdeal bir kapak fotoğrafı, bir profil fotoğrafı, Facebook'un kurallarına göre seçilmiş bir isim ve hesapta paylaşılmış uygun içerikler olmazsa olmaz şartlar arasında yer alıyor. Ayrıca, profilinizdeki "Takip Et" özelliğinin etkinleştirilmiş olması önemli. Facebook partner ajans, size bu konuda gerekli desteği verebilir.

 

Facebook verified için yukarıda sayılan salt şartları tamamladıktan sonra bir hesap doğrulama formu doldurmanız gerekiyor. Mavi tik alma talebi başvurusunda fotoğraflı resmi bir kimliğinizin fotokopisi talep ediliyor. Bunun için kimlik kartı, pasaport ve ehliyet gibi belgeler kullanılabilir. Bir marka veya medya sayfası doğrulamaya çalışıyorsanız bir fatura, formasyon sertifikası, şirket sözleşmesi veya vergi belgeleri sağlamanız gerekir.

 

Bu aşamadan sonra Facebook hesap doğrulama talebinizin daha iyi ve hızlı değerlendirilmesi için forma daha fazla bilgi eklemeniz faydanıza olacaktır. Facebook hesap doğrulama ajansı aracılığı ile tüm bu süreçleri kolaylıkla atlatabilirsiniz. Facebook, mavi rozet için en azından birkaç cümleyle neden mavi doğrulama rozeti almak istediğinizi açıklamanızı istiyor. Facebook hesabının popülerliliğini gösteren internet adresleri eklenmesi de avantaj olarak görülüyor.

 

Facebook Hesap Doğrulama Ajansı Avantajları

Facebook hesap doğrulama başvuru süreci basittir ancak süreci yönetmeniz için bazı şartları yerine getirmelisiniz. Halka açık bir isim, medya kuruluşu veya marka değilseniz kesinlikle Facebook verified onayından geçemezsiniz. Her başvurunuz başarısızlıkla sonuçlanır. Süreç uzadıkça da mavi rozetin avantajlarından faydalanmak için gecikmiş olursunuz. Facebook hesap doğrulama ajansı, Facebook hesabınızın mavi tik alma imtiyazı sürecini hızlandırır. İşletme veya kişisel profilinizin Facebook’ta doğrulanmasını sağlayacak en ideal uygulamalar konusunda sizi yönlendirir.

 

Twitter'da olduğu gibi Facebook'u da “doğrulamaya değer olduğunuza” ikna etmeniz gerekiyor. Facebook doğrulama şirketi bu ikna sürecinde size destek olabilir. Facebook mavi tik alma fiyatı karşılığında alacağınız hizmetler, eksiklerinizi tamamlamanıza yardımcı olur. Doğru profil resmi kullanıyor musunuz? Kapak fotoğrafınız standartları karşılıyor mu? Kullandığınız profil isminiz Facebook kurallarına uyuyor mu? Hesabınızda paylaştığınız içeriklerin niteliği Facebook ilkelerine uyuyor mu? Yeterli miktarda paylaşım yapıyor musunuz? İşletmeniz için hangi Facebook doğrulama rozeti uygun? Facebook mavi tik alma için nasıl başvurulur? Bu soruların cevaplarını Facebook doğrulama şirketi size verebilir. Her şeyin kurallara uygun olup olmadığını bilmenizin en pratik ve hızlı yolu Facebook partner ajans ile yol almanızdır.

 

Facebook'un ilkeleri ve kuralları bazen kendisi ile çelişebiliyor. Örneğin; Facebook mavi tik alma başvuru formunda hangi profilin doğrulandığına dair net bilgiler bulunmuyor. Yani kriter paylaşımlar mı, takipçi sayısı mı ve marka mı tam olarak bilinmiyor. Hiç tahmin etmediğiniz bir profil mavi tik alabilir. Pek çok Facebook politikası gibi Facebook mavi tik alma süreci de biraz muallakta kalıyor. Bu yüzden ne olacağını tam olarak kestiremiyorsunuz. Facebook partner ajans aracılığı ile muallakta kalan başlıklarla uğraşmanız gerekmez. Facebook mavi tik alma fiyatı ile tüm süreci talepleriniz doğrultusunda yönlendirebilirsiniz.

 

Doğrulanmış Facebook Hesabı Faydaları Nelerdir?

Doğrulanmış Facebook hesabı her şeyden önce online olarak kişi veya marka güvenilirliğini sağlamanın en ideal yoludur. Hem büyük markalar, hem yerel işletmeler hem de gerçek kişiler platformda doğrulanabilir. Mavi tik alma veya doğrulanmış Facebook hesabı, takipçilerinize profilin “gerçek” olduğunu bildirir. Peki, Facebook hesap doğrulama başka ne gibi faydalar sağlar?

·         Potansiyel müşterilerin sizi veya markanızı kolayca bulabilmesini sağlar.

·         Arama sonuçlarında görünme olasılığınız artar.

·         Nitelikli takipçi sayınız dikkat çeken şekilde artar.

·         Sayfanızın veya işinizin kısa sürede tanımasını sağlar.

·         Markanızın Facebook’ta resmi olarak temsili edilmesine olanak verilir.

 

Facebook Verified İçin Önemli Bilgiler

 

·         Doğrulama öncesi markanızın profilinde marka dışı görseller paylaşmayın.

·         Kişisel paylaşımlar ve düşük kaliteli görselle paylaşmayın.

·         Paylaşımlarda imla kurallarına uygun cümlelere dikkat edin.

·         Kopya içerik veya görseller paylaşmayın.

·         Marka veya şirket politikasına uymayan paylaşımlar yapmayın.

·         Potansiyel bir müşterinin gözüyle profil sayfanıza göz atın.

·         Profesyonel olmayan paylaşımları kaldırın.

·         Bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun.

·         Facebook'un doğrulama isteğinizi onaylaması için işletmenizin resmi web sitesine güncel bir bağlantı sağlayın.

·         İşletmeniz veya kendiniz hakkında ne kadar fazla ayrıntı veriyorsanız o kadar iyidir.

·         Adres, konum, telefon, faaliyet alanı, görev gibi bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun.

·         Diğer sosyal ağlarınızla bağlantılar yapın.

 

Facebook Partner Ajans İle Doğru Adım Atın

 

Facebook hesap doğrulama onayı için başvuru yaptığınızda talebiniz gözden geçirilir. Gerekli incelemelerin ardından ya mavi tik alma onayı verilir veya Facebook verified reddedilir. Bu süreç genellikle 48 saat ila 45 gün arasında değişir. Talebiniz değerlendirildikten sonra bir bildirim alırsınız. Facebook mavi tik alma için birden fazla talepte bulunmanıza gerek yok. Reddedilen taleplerin ardından 30 gün sonra yeni bir talep oluşturabilirsiniz.