3 D ANİMASYON

 

3D Animasyon Nedir?

3D animasyon, üç boyutlu hareketler, karakterler, figürler oluşturma sürecidir. “3D” sözcüğü, İngilizce “3 Dimensions” yani “3 boyutlu” ifadesinin kısaltmasıdır. Animasyon ise, genel olarak görsellerin hareketlendirilmesi anlamındaki grafiksel bir tekniktir. Basit bir tanımla; 2D animasyon çalışmalarında “x” ve “y” eksenleri kullanılır. 3D animasyonlarda ise “z” ekseni, yani “derinlik” de sürece eklenir. 3D animasyon çalışmalarında boyut ve görsel anlamda gerçekçi ölçülere ve derinliğe sahip olması için kullanılan tekniğe “3D modelleme” adı verilir. İsabet Medya, oldukça zor ve zahmetli bir süreç olan 3D animasyon hizmetlerinde öncü 3D animasyon şirketleri arasında yer alıyor. Reklam filmleri veya tanıtım filmleri için yaygın olarak kullanılan animasyon süreçlerini merak ediyorsanız makalemize buyurun!

Animasyonun Tarihi

Animasyonun tarihteki ilk örneği olarak bir rahibin şerit üzerine çizdiği resimler gösteriliyor. Rahibin bir ışık kaynağı ile çalışan basit bir projeksiyonla çizimleri duvara yansıttığı belirtiliyor. 19. yüzyılda geliştirilen “Thaumatrope”, "Zoetrope" ve “Praxinascope" adı verilen oyuncaklar, bir şerit üzerindeki resimleri makara aracılığı art arda sürükleyerek hareket ediyor imajı veriyordu. Bu teknik, animasyonun ilk örnekleri arasında gösteriliyor. 20. yüzyıla yakın tarihlerde ortaya çıkan stop-motion film teknikleri de, sinemadaki ilk animasyon örnekleri olarak kayıtlarda yer alıyor. Günümüze ışık tutan ilk animasyonlar ise, 1950’li yıllarda çocuklar için yapılan reklam filmlerinde kullanıldı. Bu reklam filmleri, daha sonra diğer reklam alanlarına da yayıldı. Günümüzde animasyon, farklı tekniklerle özel, tüzel, kamu ve ticari hayatın vazgeçilmez görsel öğeleri olarak giderek gelişiyor. 3D animasyon da, günümüzün son teknolojilerinin kullanıldığı en yaygın animasyon tekniğidir.

3D Animasyon Nasıl Yapılır?

Animasyon, bir noktaya karakter veya hareket sağlama sanatıdır. 3D animasyon; karakterleri, nesneleri, araçları, sahne malzemelerini ve daha fazlasını televizyon şovlarında, filmlerde ve oyunlarda canlandırmak için hareketleri kullanır. Animasyonlar, “animatör” veya “canlandırıcı” adı verilen görsel grafik tasarım uzmanları tarafından yapılır. Bir karaktere veya nesneye doğru kişilik özellikleri veya hareketlerini vermek için animatörün, animasyon tekniklerini çok iyi kullanması gerekir. Örneğin; 3D animasyon tanıtım filmi hazırlamak için nesnelere verilen görsel ağırlık ve zamanlama gibi faktörler önemlidir. Görsel tekniklerin animasyon içinde kullanılması ile tüm faktörler bir araya gelir ve gerçek gibi bir görüntü ortaya çıkar.

3D animasyon yapmak için bazı bilgisayar programları ve senaryo gerekir. Örneğin; 3D animasyon reklam filmi için iyi bir görsel ve ticari algıya ihtiyaç vardır. 3D animasyonu, öncelikle bir senaryo, hikaye veya fikir şekillendirir. Ardından senaryoya veya hikayeye göre görsel tasarım çalışmaları yapılır. Modelleme çalışmalarında tüm aşamalar birbirine entegre edilerek ilerlenir.

3D animasyon çalışmalarında şu programlar kullanılır; Maxon Cinema, 3Ds Max, Autodestek Maya, Maxon Cinema 4D, Blender, Rhino, Zbrus.

3D Animasyon Reklam Filmi

3D animasyon reklam filmi, kısa sürede etkili mesaj vermeye odaklanan bir çalışmadır. Reklam sektörünün ilgiyle takip ve talep ettiği 3D animasyon, ürün ve hizmetlerin tanıtımı için etkili bir yöntemdir. Büyük bütçeli reklam filmi çekimlerine alternatiftir. 3D animasyon fiyatları, geleneksel reklam filmlerine göre çok daha uygundur. Ayrıca, hemen hemen aynı algıyı ortaya çıkarır. Etkili bir reklam senaryosu ve uzman bir tasarımcı ile görsel anlamda gerçekçi bir 3D animasyon reklam filmi ortaya çıkarılabilir. Doğru tasarımlar, modellemeler, metinler, analizler ve iletişimlerle çok etkili reklam çalışması yapılabilir.

3D Animasyon Tanıtım Filmi

Son yılların trendleri arasında yer alan 3D animasyon tanıtım filmi, şirketler için etkili bir reklam ve tanıtım aracı olabilir. Kişisel amaçlarla da kullanılan bu tanıtım yöntemi, sosyal medya hesaplarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle şirketler için müşterilerle etkili bir iletişim ve etkileşim aracı olan 3D animasyon tanıtım filmi, mevcut müşterileri korurken, potansiyel müşterileri kazanmaya da yardımcı olur.

3D animasyon tanıtım filmi, firmaya özgü bir konseptle tasarlanır. Senaryo hazırlama, seslendirme ve görsellerin tasarımında her aşamada firmadan teyit alınır. Her türlü alanda kullanılabilen 3D animasyon tanıtım filmi, estetik bir çalışmadır. Grafik tasarımların hareketlendirildiği süreçte farklı tekniklerle dijital kurgu yapılır. Ürün pazarlama için etkili bir yöntem olan tanıtım filmleri, 3D teknikleri ile gerçeğe yakın görsellerle hazırlanabiliyor. Tanıtımı yapılacak nesneye, ürüne veya kişiye estetik bir anlam katan 3D animasyon, yeni teknolojilerle sürekli gelişen bir alandır. Bu sebeple gelişen reklam ve tanıtım sektörünün de gözdesidir.

3D Animasyon Fiyatları

3D animasyon fiyatları birçok faktöre göre belirlenir. 3D animasyon şirketleri, 3D animasyon reklam filmi veya 3D animasyon tanıtım filmi çalışmalarında işin zorluğu, harcanan süre gibi faktörleri dikkate alır. Ayrıca 3D animasyon filminin uzunluğu da 3D animasyon fiyatları için önemli bir belirteçtir. Tanıtım filmi veya reklam filminin senaryosu da fiyatlar belirlenirken dikkate alınan kalemler arasında yer alıyor. Animasyon filmleri oluşturulurken müzikler de kullanılabilir. Bu müziklerin telifli olması hukuki sorunların önüne geçmek için önemlidir. Ayrıca seslendirme yapmak da gerekebilir. Tüm bunlar animasyon filmi hazırlama bütçesi içinde değerlendirilen başlıklar arasında yer alıyor.

3D Animasyon Teknikleri Anekdotları

·         Etkili bir senaryo, 3D animasyon reklam filmi hazırlamak için birincil önemdedir.

·         Animasyon reklam ve tanıtımlar, pazarlama için yaygın kullanılan görsel öğelerin ilk sıralarında yer alıyor.

·         Animasyonlar, hedef kitleye mesaj vermenin en pratik ve etkili yollarından biridir.

·         Animasyon görselleri, satın alma alışkanlıklarını değiştiren görsel unsurlar arasında yer alır.

·         3D animasyon reklam filmi, işitsel ve görsel duyulara aynı anda hitap eder.

·         Animatik karakterler, çeşitli sloganlarla başarılı bir reklam ve tanıtım çalışmasını tamamlar.

·         3D animasyon filmleri veya videolar, firmaların ve markaların reklamları ve tanıtımları için etkili bir yöntemdir.

·         3D animasyon şirketleri, 3D animasyon görselleri, seslendirme ve müzikleri tek bir pakette değerlendirir.

·         3D animasyon fiyatları, animasyon reklam filmi veya tanıtım filminin dolaylı avantajları sebebiyle kısa veya uzun vadede geri kazanılabilir.

·         3D animasyon filmleri, inşaat sektörü projelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

·         Sosyal medya hesaplarında kullanılan tanıtım videolarının birçoğunda 3D animasyon teknikleri kullanılmaktadır.

3D Animasyon Şirketleri

3D animasyon şirketleri, profesyonel animatörlerle kaliteli animasyon çalışmaları yapar. 3D animasyon tanıtım filmi ve animasyon reklam hazırlamak, yüksek profilli işlerdir. Müşterilerin beklentilerini tam olarak karşılayabilmek için süreç müşteri ile birlikte yürütülür. Senaryo oluşturulmasından görsel tasarım çalışmalarına kadar her aşamada müşterilerden teyit alınmalıdır. 3D animasyon reklam filmi çekimleri için de benzer süreçler yürütülür. Firmanın animasyon reklamının hazırlanması sırasında senaryo aşamasından filmin tamamlanmasına kadar geçen süreçte firmanın tam olarak ne istediğini iyi anlamak ve 3D animasyon tasarımlarını bu çerçevede oluşturmak önemlidir.

3D animasyon şirketleri arasında öne çıkan İsabet Medya, 3D animasyon ihtiyaçlarına dünya animasyon trendleri çerçevesinde cevap veriyor. 3D animasyon fiyatları bakımından çeşitli alternatifler sunan İsabet Medya, 3D teknikleri ile tanıtım filmleri, reklam filmleri, klip çekimleri ve infografik video gibi farklı animasyon çalışmaları yapıyor. Özgün ve zengin içerikli animasyon filmlerini tecrübeli bir tasarım ekibi hazırlıyor. Firmanın taleplerine göre senaryolar ve metinler hazırlanıyor. Daha sonra özel bir animasyon filmi ortaya çıkıyor.

 3 D Animasyon Talepleriniz için Tıklayın