İŞLETMELERDE SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ

     İnternetle birlikte hayatımızda akıl almaz hızda değişimler yaşandığını her birimiz hayatlarımızın her köşesinde hisseder olduk ve bu dünyaya merhaba dedik kabullendik ve epey de sevdik .

    Küçük büyük, genç yaşlı herkes teknolojinin nimetlerinden her alanda istifade eder oldu.  Kısaca bir hatırlamak gerkirse; sosyal medya ( İnstagram, Youtube, Facebook, Foursquare, Tripadvisor, Zomato, Yelp, Snapchat, LinkedIn,Tumblr, Pintares Google+, Pinterest, Snapchat, Reddit, Flickr, Kik, Periscope, Medium, Tinder, WhatsApp, Airbnb, Blogger, SlideShare) tabi ki bu saydığım uygulamalar ülkemizde en popüler olanlar ..

    Bu sosyal medya uygulamalarının kaç kullanıcısı var ve hangi alanlar üzerine yoğunlaştıklarını başka bir makale konusu olacak kadar da nitelikli içeriklere sahipler..
 
     Olmazsa olmazımız konumuna gelen bu sosyal medya unsurları, hayatımızın o kadar merkezinde ki; yemek yiyeceğimiz restorandan, kalacağımız otel rezervasyonuna, ya da basitçe bir kravat bağlama metodu öğrenmek istediğimizde başvurduğumuz ve çoğu zaman kurtarıcımız olduğunu düşündüğümüz mecralar.
 
     Hal böyle olunca; işletmelerde bu mecralarda kendilerine yer bulma yarışındalar ..
 
     Büyük işletmelerden, mahallemizde ki çilingire, tesisatçıdan, taksi durağına kadar her işletmeci bu mecrada kendilerine yer bulma çabasında.
 
     Kendi imkanları dahilinde yada profesyonel ekip desteğiyle de olsa, az yada çok bu yarışın içindeler, olmalılarda...
 
    Peki ama hangi platformda hangi sosyal medya mecrasında olmalılar? Tabi ki öncelikle yapılması gerekenlerin başında; Google , Yandex, Apple harita kayıtlarının yapılması ve düzenlenmesi gerekmekte.
 
    Nedenlerine gelince; konum bazlı, yani cep telefonlarının ve bilgisayarların IP'sinin bulunduğu konuma göre ve navigasyonların GPRS konum datasına göre sonuçlar gösterdikleri için ilk ve en önemli adım budur.
 
     Nedir bu adres telefon, yol tarifi, varsa web sitesi yoksa Google kendi serverleri üzerinden ekstra bir domein olmadan ücretsiz tek sayfalık bir web sayfası yapmaya olanak vermektedir.
 
    Çalışma saatleri ve dilediğiniz kadar fotoğraflarla  potansiyel müşterilerinizin yaptığı aramalarda direkt arama yoluyla size ulaşabilir,  yol tarifi alabilir ve işletmenizi ziyaret ederek doğrudan müşterilerinizin size ulaşmasını sağlayabilirsiniz.. 
 
    Dijital haritalara kayıt yaptıktan sonra artık internetten müşterileriniz size ulaşabilir hale gelecektir..
 
    Bu işlemler tek sefer yapılır, geriye sadece yönetilmesi ve arada bir optimize edilmesi kalır.. 
 
   Diğer sosyal medya mecralarında var olmak; 'müşteri, marka bilinirliği ve ulaşılabilirlik' açısından size nasıl bir fayda sağlar ona da bir başka makalemizde değineceğiz...